Yaşlı Adamın Savaşı





On numero bilim kurgu. Kategori düzenimde "kitap dediğin böyle olmalı arkadaş" kategorisinde yerini aldı. Bir nevi Vandamme'nin "Universal Soldiers" filminin çağ atlamışı.

Kısaca özetlersek:
İnsanlık evrene açılmış. Fakat evrende seyahat sadece Koloni Birliği'nin (evet evet, Amerika'nın değil, hatta bu koloni birliği Amerika'ya gıcık) tekelinde. KB'de bu tekeli sadece ele geçirdiği sömürge gezegenlere üçüncü dünya ülkelerinden işçi nüfus taşımak ve bu gezegenleri korumak için askere aldığı 75 yaşını doldurmuş insanlar için kullanıyor. Evet Koloni Savunma Gücü'ne asker olarak yazılmanın ilk şartı 65 yaşından gün almak. Akabinde 10 yıl sonra dünya ile olan tüm bağlantınızı kesip evrene savaşmaya gidiyorsunuz.

Hayatında bir kez bile bilim kurgu filmi seyretmiş birinin kolaylıkla gözünde canlandırabileceği, mekik, gezegen, yaratık tarifleri, esas oğlanın (John Perry) gerçekten iyi olan esprileri, ince düşünülmüş teknolojik detaylar süper. İlk işim devam kitapları olan Hayalet Tugay ve Son Koloni'nin, yine aynı evrende geçen fakat -sanırım- bağımsız bir öykü olan Zoe'nin Öyküsü'nün siparişini vermek.

Yorum Gönder

0 Yorumlar