Süleyman'ın Anahtarı ve Şifreleri - Greg Taylor


kitap yorumu, masonlar, dan brown
Saygın gazeteci Tim Russert seçimlerden önce “Meet the Press” adlı programında her iki adaya da Kafatası ve Kemikler topluluğu üyeliklerini sordu. George W. Bush şöyle cevap verdi: Bu, hakkında konuşamayacağımız kadar gizli bir konudur.

Kitaplığıma nereden geldiğini hatırlamadığım bir kitap daha. İşin garibi kitabın kullandığım hiç bir alışveriş sitesinde kaydı yok. Sanki sadece promosyon olarak dağıtılmış gibi.  Goodreads'de Greg Taylor'un yazdığı onlarca kitap varken, Türkiye'de basılmış başka bir kitabı yok.

Önsöz ve içerikten anladığımız kadarıyla Dan Brown'un internet üzerinde açtığı bir yarışma neticesi yapılan bir araştırma sonucu ortaya çıkmış gibi duran bir kitap. Ya da yazar bu isim üzerinden kendi reklamını yapmak istemişte olabilir. Bu kısım biraz yoruma açık. Yarışma gereği Dan Brown, bir takım şifreler ve ipuçları vererek, hayranlarından sıradaki kitabının ne hakkında olduğunu tahmin etmelerini istemiş. Yarışmanın ödülü ne bilmiyorum.

İşte bu yarışmayı takip eden ve aynı zamanda Sub Rosa Magazine'de (böyle bir dergi var mı o kesin değil) baş editörlük yapan, gizli örgütler ve saklı tarihler üzerine araştırmaları bulunan yazarımız da olaya dahil olmuş ve kendi tahminlerinden bir kitap yazmış. Evet, elimizdeki kitap Dan Brown'un sıradaki kitabı (2006 yılı itibari ile) hakkında yazılmış bir kitap. Kulağa garip geliyor değil mi, bence de.

Kitap ilk başlarda internet sitesinde verilen bilgilerden yararlanarak Dan Brown'un kitabı şunun hakkında olabilir, bundan da bahsedebilir şeklinde ilerlerken, sonrasında bağımsızlaşıyor ve yazarın bilgi ve deneyimini ortaya koymaya başlıyor. Hristiyanlık efsanelerinin geçtiği tüm kitap ve filmlerin değişmez temaları olan İlluminati, farmasonluk, gülhaçlılar, tapınak şovalyeleri ve daha bir sürü tanıdık materyalden bahsediliyor. Ne yalan söyliyeyim, yer yer  kulağa son derece ilginç gelen bilgiler var.

kitap yorumu, dan brown. masonlarYazarımız Dan Brown'un o kitabının isminin “Süleyman'ın Anahtarı” olacağını iddia etmiş ve konusu hakkında da bir takım tahminlerde bulunmuş. Ancak benim anladığım kadarıyla o kitap “Lost Symbol” adı ile çıktı. Yani ismi tutturamamış. İçeriğe gelince, yazar Dan Brown kitaplarının alanına giren her şeyden biraz bahsedince, haliyle bir kaç parça benzerlik yakalamış.

Masonluk ve Amerika'nın gizli tarihi ile ilgilenenlere bir şeyler verecek mi emin değilim. Zira sadece Da Vinci'nin Şifresi, Melekler ve Şeytanlar, Büyük Hazine gibi filmleri seyreden biri olarak, bana bile pek çok öğe tanıdık geldi. Ancak iki adet şifre çözme tekniği öğrendim ki, günün birinde masonik bir hazine bulursanız hiç çekinmeden beni arayabilirsiniz.


Mia Basım tarafından hazırlanan kitabın kapağında, içeriğe gönderme yapılarak, masonik sembollerden ucu kesik piramit ve her şeyi gören göz resmine yer verilmiş.  Yukarıda da dediğim gibi basılmamış bir kitap hakkında kitap yazmanın mantığını anlamış değilim. Masonluk ve Amerika'ın gizli tarihi üzerine merakınız varsa ilginizi çekebilir. Onun dışında vakit ayırmaya değeceğini düşünmüyorum. 





Yorum Gönder

0 Yorumlar